**WELCOME TO MY BLOG**ITS A BLOG ABOUT FOOD, FOOD, YUMMY, YUMMY FOOD**

Wednesday, August 2, 2017

CAKE BY HAPPY CALL WOK





BAHAN-BAHAN:
  • 2 cawan tepung gandum
  • 1 cawan susu pekat
  • 1 cawan gula kastor
  • 1 cawan minyak
  • 1 sudu teh serbuk penaik
  • 1 sudu teh esen vanilla
  • 1 sudu teh ovalette
  • 5 biji telur
  • Pewarna (ikut warna pilihan )

CARA MEMASAK:
1.    Pukul telur, gula kastor dan ovalette sampai kembang. ( pakai blender je pun boleh)
2.    Masukkan susu pekat dan esen vanilla.
3.    Masukkan minyak dan tepung yang telah diayak bersama serbuk penaik.
4.    Bahagikan adunan kepada tiga bahagian. Kemudian warnakan dengan pewarna pilihan.
5.    Tuang adunan ke dalam pemanggang ajaib secara berselang-seli.
6.    Masak menggunakan api dapur yang paling kecil. Anggaran masa memasak adalah 40 minit.


Thanks to RASA

http://www.rasa.my/mobile/resipi-pilihan/kek-biskut/resipi-kek-minyak-pelangi-versi-pemanggang-ajaib-memang-mudah-1.712343

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

FEEDJIT Live Traffic Feed

CHINESE FESTIVAL FOOD